Камъните и тяхното свойство да лекуват

Кой не иска да е здрав и същевременно да носи красиво бижу. В тази статия ще ви дам повече информация за камъните и тяхното лечение. От древни времена хората са вярвали на камъните и са били използвани не само за гадаене но и за лечение на болести. Някой камъни са били налагани на болно място или се е пиело водата в които са престояли. Енергията която имат лекува не само гушата ви но и тялото. Ето и няколко камъка които лекуват.
Аметист лекува нервите,уравновесява натрошения баланс , депресия и подпомага дисбаланса в организма ви.
Яспис помага при хрема и синузит.Също така укрепва паметта,укрепва сърцето и помага при безплодие.
Опал при проблем с нервната система и сърцето.
Тюркоаз помага при главоболие и мигрена. Интересното е че ако държите тюркоаз до болен човек то камъкът става по-блед и отнема болката му.
Перлите охлаждат тялото ,помагат за подобряването на цвета на лицето и се вярва че спомагат за дълголетие.
Ахат помага за лечение на панкреаса и подобрява кръвообращението. Всички цветове Ахат имат различни лечебни свойства спрямо цвета си.
Син ахат се използва за лечение на артрит,главоболие и растеж на костите.
Розов кварц е лек за сърцето ,кръвоносната система,бъбреци,увеличава плодовитостта,защита от радиация,мигрена,депресия,забавя стареенето и намалява бръчките.
Лунен камък помага на родилките за по-леко раждане. Балансира стомаха и помага при подуване.
Оникс развива силата си по-бавно и е нужно повече време при лечение. Наложен върху болното място лекува кожно заболяване и почиства засегналата кожа.
Обседиан полезен при лечението на стомаха и червата. Ще подобри вашата визиа.
Содалит е отличен лечител при понижаването на високо кръвно, засилва обмяната на веществата и повишава физическата издръжливост.
Флуорит също може да се използва директно върху засегнатата област. Помага при рани ,регенерира клетките и дихателните пътища.
Хематит е камък на кръвта . Стабилизира кислорода в тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *