Таблица с размери на гривни

Размер на гривни

Тук можете да откриете таблица със стандартни размери на мъжки и женски гривни както и препоръки как да измерите правилно ръката си в домашни условия за да изберете най-подходящия размер на гривната. То ще ви помогне да се чувствате напълно уверени при избора на гривни и бижута, предлагани от нашия онлайн магазин.

Размер дамска гривнаРазмер мъжка гривна

Стандартните размери на гривните са 7″ за жени и 8″ за мъже, като таблицата показва дължината им в сантиметри. Ако искате да закупите гривна като подарък, препоръчваме да използвате табличката ни, която включва най-често срещаните размери.

Измерете китката си за точния размер на гривната с помощта на шивашки метър.

Измерване на китката
  • Ако искате да проверите дали гривната ще ви стане, можете да измерите китката, на която ще я носите. Обикновено точният размер на гривната е обиколката на китката + 2/2,5 см. Например: Гривна с дължина от 20,5 см е подходяща за китка с обиколка до 18,5 см.
  • Можете да се обърнете към таблицата горе за основни указания относно размерите на гривните. Обърнете внимание, че това е приблизително измерване. За по-точни резултати, следвайте стъпките по-долу.
Прилягане на гривна

За да определите идеалния размер на гривната, следвайте следните стъпки:

  1. Измерете обиколката на китката си под кокалчето, където обикновено носите гривната, с помощта на шивашки метър или лента.
  2. Ако използвате лента от хартия, отбележете размера с химикалка или молив и използвайте линия за измерване, за да определите дължината на китката ви.
  3. За да определите размера на гривната, добавете няколко сантиметра към обиколката на китката си, в зависимост от желаното прилягане на гривната.

Ако купувате деликатна гривна с тънка верижка, препоръчваме ви да изберете по-тесно прилягане. Повечето други гривни трябва да се прилепят комфортно, освен ако не закупувате големи или дебели гривни. Най-добре е да си купите по-широки гривни, които да са свободни, така че да не усещате стегнатост на китката си.

За да определите размера на гривната, може да измерите дължината на своята стара гривна, включително и закопчаването в тази дължина.