Камъните и тяхното свойство да лекуват

Кой не иска да е здрав и същевременно да носи красиво бижу. В тази статия ще ви дам повече информация за камъните и тяхното лечение. От древни времена хората са вярвали на камъните и са били използвани не само за гадаене но и за лечение на болести. Някой камъни са били налагани на болно място или се е пиело водата в които са престояли. Енергията която имат лекува не само гушата ви но и тялото. Ето и няколко камъка които лекуват.

Аметист лекува нервите,уравновесява натрошения баланс , депресия и подпомага дисбаланса в организма ви.

Яспис помага при хрема и синузит.Също така укрепва паметта,укрепва сърцето и помага при безплодие.

Опал при проблем с нервната система и сърцето.

Тюркоаз помага при главоболие и мигрена. Интересното е че ако държите тюркоаз до болен човек то камъкът става по-блед и отнема болката му.

Перлите охлаждат тялото ,помагат за подобряването на цвета на лицето и се вярва че спомагат за дълголетие.

Ахат помага за лечение на панкреаса и подобрява кръвообращението. Всички цветове Ахат имат различни лечебни свойства спрямо цвета си.

Син ахат се използва за лечение на артрит,главоболие и растеж на костите.

Розов кварц е лек за сърцето ,кръвоносната система,бъбреци,увеличава плодовитостта,защита от радиация,мигрена,депресия,забавя стареенето и намалява бръчките.

Лунен камък помага на родилките за по-леко раждане. Балансира стомаха и помага при подуване.

Оникс развива силата си по-бавно и е нужно повече време при лечение. Наложен върху болното място лекува кожно заболяване и почиства засегналата кожа.

Обседиан полезен при лечението на стомаха и червата. Ще подобри вашата визиа.

Содалит е отличен лечител при понижаването на високо кръвно, засилва обмяната на веществата и повишава физическата издръжливост.

Флуорит също може да се използва директно върху засегнатата област. Помага при рани ,регенерира клетките и дихателните пътища.

Хематит е камък на кръвта . Стабилизира кислорода в тялото.

Последно обновление от Милена Георгиева :